Tájékoztató a Beavató zarándoklatokról

Mi a beavató zarándoklás? Kóstoló. Könnyű, nem hosszú, jó fél napos út, ahol találkozhatunk a zarándoklás minden elemével. Minden szombaton kinyílik a beavató zarándoklás „zarándokkapuja”. Miért? Mert az embernek kell a közösség, a természet, a kiszakadás és hit, kell Isten. Akkor is kell, ha ezt még nem tudja az ember. A zarándoklás megnyitja a kaput, az ajtót, ablakot a Lélek világa előtt Mit teszünk? A Mária Rádió és a Máriaút szervezésében minden szombaton világi önkéntesek által kísért zarándoklatot tartunk Budapesten a Szent Anna kápolna – Makkosmária – Máriaremete útvonalon, a kijelölt, lila M jelű Máriaúton. Kiknek? Mindenkinek egyénileg vagy csoportosan. Az előzetes regisztráció okvetlenül ajánlott. A regisztrációs link a Mária Rádió és a Máriaút honlapján megtalálható.

Gyülekezés: minden szombaton 10:00 órától a Szent Anna kápolnánál. (Normafa, Anna-rét). Megbeszélés, bemutatkozás, regisztráció 10:30–tól, majd indulás kb 11:00-kor.

Útvonal: A Szent Anna kápolnától D–DNy irányban, a lila M úton indulunk. Fél km után keresztezzük a Gyermekvasutat. A lila M jelen Makkosmáriára indulunk, dél körül érkezünk. Rövid pihenő után folytatjuk utunkat, tovább a lila M-en, miután elmondtuk az Úrangyalát, s elénekeltük a Fogolykiváltó Mária éneket. Budakeszit (rózsafüzért imádkozva) megközelítőleg 13:30-kor érjük el, itt fél óra ebédszünet következik, majd indulunk tovább a lila M-en. Megállunk a budakeszi Himnusz szobornál és a Kátay Zoltán dallammal elénekeljük a Himnuszt. Ezt csend szakasz követi. Szépjuhásznéhoz 15 óra előtt érkezünk. Innen körülbelül két óra Máriaremete. Keresztezzük a Nagykovácsi utat, majd a Hűvösvölgy nyugati szélénél Pesthidegkútra érünk. Náncsi néni vendéglője mellett vezet az út. A körforgalomban a Zsíroshegyi úton haladunk tovább. Itt már együtt fut a lila és a kék M. Balról elhagyjuk a Szeleczky kápolnát, majd jobbról a Máriaremete Szentkutat, ahol jobbra fordulva és követve a lila és kék M utat 17 óra körül elérjük a máriaremetei Kisboldogasszony Bazilikát, a célt. Útközben éneklünk, beszélgetünk, elmélkedünk, ismerkedünk, imádkozunk, csendben vagyunk, aztán ismét éneklünk… Ahogy szokás a zarándoklatokon. A bazilikában 18 órakor van szentmise, amin a részvétel mindenkinek ajánlott. A szentmise végén van egy rövid beavató liturgia. Ennek keretében, aki előzetesen regisztrál a Mária Rádió vagy a Máriaút honlapján megadott linken, az a beavató zarándoklatot elvégezve kis jelvényt kap.

Az ellátásról (étel, ital) mindenki maga gondoskodik. A felszerelés egy napra nem kíván sok mindent. Legfontosabb a kényelmes, bejáratott túracipő, esőálló, réteges öltözék, és víz. Mindenki saját felelősségére vesz részt a zarándoklaton. A hazautazást mindenki maga szervezi. Költségek: nincs részvételi díj. A zarándokvezetők is önkéntes szolgálatot végeznek. Énekeskönyvet mindenki kap. Természetesen az énekeskönyv, az eszközök, stb. pénzbe kerülnek, ezért önkéntes adománnyal lehet támogatni a BEAVATÁS-t, amit a Volkra Ottó János Alapítvány finanszíroz. A számlaszám: Volkra Ottó János Alapítvány 10918001-00000110-42400008.

*4 A lelki adományok ugyan különfélék, a Lélek azonban ugyanaz.

*5 A szolgálatok is különfélék, de az Úr ugyanaz.

*6 Sokfélék a jelek is, de Isten, aki mindenben mindent véghezvisz, ugyanaz.

*7 A Lélek megnyilvánulásait mindenki azért kapja, hogy használjon vele. Pál 1. Korintusi levél 12, 4-7

A Mária Rádió és a Máriaút nevében:

Szabó Tamás
elnok (kukac) mariaut.hu
+3630 4676444

erfa

További hírek

Meghívó – Közmeghallgatás

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogyMárianosztra Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2013. évi CLXXXIX törvény 54.-a valamint a Képviselő-testület Szervezeti és működési Szabályairól szóló 10/2014.(XI.18.) önkormányzati rendelet 36.-a alapján 2024. május 13-án (hétfőn) 17 órai kezdettel közmeghallgatást tart, amelyre tisztelettel meghívjuk:

Tovább olvasom »